Szerepjáték, mese-játék 2.

3200 Ft

Papír könyv változat


Szerepjáték, mese-játék 2. 

Hogyan születik meg a dramatikus interaktív mese-játék?

– módszerbemutatás lépésről lépésre –

Szerzők: Fehér Éva – Szatmáriné Márton Tímea
Szerkesztők: Fehér Éva és Dr. Galuska László Pál
Kiadó: szerzői kiadás, 2020
Nyelv: magyar
Oldalszám: 150
Méret: B5 (170 × 230)
nyomdai példány

ISBN:
A könyv írói, szerkesztői munka alatt áll.
Megjelenés napja: 2020. november 11.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: SZJMJ2 Kategória:

Leírás

Szerepjáték, mese-játék 2. 

Ez a könyv folytatása, egyben bővített egysége a korábbi Szerepjáték, mese-játék című módszertani összefoglalónak.
A két könyv különbsége elsősorban az, hogy ebben a részben a szerzők a dramatikus interaktív mesélés technikáját alapos részletességgel írják le. Ehhez egy mesét hívtak segítségül, amin keresztül az első lépéstől az utolsóig végigviszik a mese-játék megszületését.
Kiknek szól a könyv második kötete?
Óvodapedagógusoknak, alsó és felső tagozatban tanítóknak, művészeti gyermekcsoportokkal foglalkozó kollégáknak, drámapedagógusoknak, színész-drámapedagógusoknak. Minden olyan mesemondónak, aki szeret mesélés közben mozogni, énekelni, játszani.
Mivel gazdagítja ez a könyv az olvasóját?
Segít meghozni a döntést, hogy melyik mesét válassza ehhez a módszerhez, és miért. A kiválasztás szempontjain kívül szó esik a megvalósítás lehetőségeiről, alternatíváiról, a mesebemutatás tempójáról és változatairól.
A könyvben helyet kapnak azok a gyakori kérdések is, amelyeket az elmúlt évben a szerzők könyvbemutatókon, workshopokon, rendezvényeken, bemutatókon kaptak az elemző beszélgetések alkalmával.
Például:
– Mennyire tanulható ez a mesebemutatási módszer, ha valaki nem drámapedagógus?
– Milyen drámás és nem drámás játéktechnikával lehet színesíteni a mesélést?
– Milyen fokozatok és mesefejlődési átmenetek vannak a mese megmozdítása során?
– A mese megismerésén és a vele való közös játékon túl mire jó még a módszer? Miben fejleszti leginkább a gyermekeket és a mesélőt?
A könyv kitér minden tényezőre, amely problémát okozhat a mesebemutatáskor (például kellékhasználat beszéd közben, térhasználati gubancok az első mesélés alkalmával, stb.), és amelyek elkerülésére van mód már a felkészülési folyamat során.
A könyv tartalmi részét kiegészíti az utolsó lapokon található tapasztalati leírások gyűjteménye, az őszinte reflexiók summázása, amelyek eddig az egyes mesealkalmak utáni konzultációk kulisszatitkai voltak. (Mivel küzdöttek egy-egy mesealkalommal a szerzők? – tapasztalatok és tanulságok)
A könyv elsődleges célja, hogy támogassa a dramatikus interaktív meséléssel cinkosan összekacsintó mesemondókat. Célja, hogy kedvet ébresszen és lelkesítsen, hogy a kipróbálásra bátorítson, valamint hogy eloszlassa a misztikus felhőket a módszer körül. A szerzők fortélyokat, titkokat árulnak el, amelyektől a felkészülés lendületes lesz, a mesélés pedig gördülékennyé és élvezetessé válik.
———————————————————
Ha szeretnél többet megtudni a hamarosan megjelenő könyvről, és szívesen követed annak útját a megjelenésig, 
akkor kedveld és kövesd a Mese Mese Játék FB oldalt https://www.facebook.com/mesemesejatek/
és nézd meg
a Mese
MeseJatek YouTube csatornán a szerzők videóbejelentkezéseit https://www.youtube.com/channel/UCYsRt4TlA_RGHTuepnBkN9A
Ha megvásárolod a könyvet az előrendelési időszakban, akkor már most láthatod, hogy a szerzők milyen érdekes tartalmi témákkal, példákkal, gyakorlati ötletekkel jelentkeznek be heti rendszerességgel a könyv zárt csoportján belül.  .