Egyéb kategória

ÚJ, MISSZIÓ jellegű kezdeményezés

Díjmentes online tréning

minden hónap második vasárnapján 14.00-15.30 óra között a Mese Mese Játéknál

Az elmúlt években egyre kevesebb helyről és forrásból lehet értesülni a magyarországi drámapedagógia tartalmi, módszertani változásairól. Azt halljuk, hogy miért nem működik a közoktatási szférában a dráma. Informálódunk, hogy hol kiveszik, hol beteszik a folyton változó kerettantervekbe és országos alapprogramokba a drámapedagógia ágazatait. Hol indítanak, hol nem indulnak drámás képzések az országban…

Látjuk, hogy az aktívan munkálkodó első generációs drámapedagógus közösség igyekszik összefogni a második és a harmadik generációsokat, akik között egyre kevesebb a pedagógus, és egyre több a színházi szakember. AMI NEM BAJ, de ennek eredménye főleg az, hogy egyre kevesebb szó esik a tantermi és a csoportszobai drámapedagógiáról, és egyre inkább a színházi nevelési programok felé, valamit a diákszínjátszás felé tolódik el a szakmai figyelem. Mert tudjuk, és megértjük, hogy most ezekben a közegekben tud életben maradni a magyarországi drámapedagógia. Érezzük, hogy ezeken a színtereken lehet vele érdemben és elismerve dolgozni. Pedig 20-30 év után itt van az új pedagógus generáció, akik a drámán nőttek fel, és ők is meg szeretnék ismerni ezt a módszert.

Ez a kezdeményezés egy morzsa csak ahhoz a kenyérhez, ami a hazai drámapedagógia életben tartásához szükséges. A Mese Mese Játék szakmai közössége ennyit tud hozzátenni. DE amit tud adni, azt körültekintően, a múlt ismereteiből és a jelen kor szükségeiből táplálva adja. Felelevenít, felfrissít, felújít, korszerűsít, rendszerez, egységesít. Mert ez is feladat. Mi ezt tudjuk vállalni, illetve azt, hogy különböző platformokat biztosítunk az óvodásokat és a kisiskolásokat érintő drámás alap módszerek bemutatásához.

Ha valaki most kezdte a pedagógus szakmát, vagy van már tapasztalata benne, illetve ha nem a pedagógián keresztül akarja érvényesíteni ezt a módszert, és nagyon vágyik a dráma világának megismerésére, akkor itt be tud kapcsolódni a vérkeringésbe.

Ez a kezdeményezés elsősorban ezt szolgálja.

A további célja és feladata azokon múlik majd, akik résztvevők lesznek, akik a tréningvezetőkkel mozdulnak majd, és megfogalmazzák a nehézségeiket, a megvalósítási problémáikat, az elakadásaikat. Mert ha elmondják, lesz téma, lesz további díjmentes online tréning, és tovább épülhet a szakmai közösség.

Kezdd el most a drámát,
és próbáld ki holnap!

Fehér Éva

REGISZTRÁCIÓ a 2020.12.13-i díjmentes tréningre