KÉPZÉSEK

az óvodai drámapedagógia és az irodalmi nevelés módszertanához illeszkedve

Képzéseink olyan akkreditált és nem csak akkreditált szakmai tréningek, amelyek gyakorlati úton bővítik a jelentkezők szakmai ismereteit. Található a kínálatban fél napos és több napos képzés, pedagógus továbbképzés és nem csak pedagógusoknak szóló tanfolyam  is.
Mindegyik célja más és más.

A webináriumok online térben zajló kisebb szemináriumok, amelyek konkrét eseményhez, ünnephez vagy drámatechnikához kapcsolódó gyakorlati szemléltetéseket közvetítenek.
Workshopjaink rövid szakmai találkozók, ahol bepillantásszerűen lehet információhoz jutni egy-egy módszertani elemhez a bemutatások során.

Az egynapos képzések olyan szervezett szakmai napok, amelyek egy-egy téma köré csoportosulva segítenek ismeretet frissíteni vagy belekóstolni a drámapedagógia és az óvodai irodalmi nevelés különböző tevékenységformáiba, játékformáiba, munkaterületeibe (téma napok, MESE és JÁTÉK szakmai nap).  
Az intézményi képzések olyan egy napos tréningek, amelyek a kiválasztott szakmai témáról a testületek, munkaközösségek számára a kérésnek megfelelő helyen kerülnek megszervezésre.   

A drámapedagógia módszereivel foglalkozó, 3-7 éves korosztályt érintő 30 órás akkreditált képzések nem csak pedagógusoknak szóló továbbképzések. A Kecskeméten kívül más helyszínekre is kiszervezett több napos képzések hasznosak könyvtárpedagógusoknak, múzeumpedagógusoknak, rendezvényszervezőknek, szállodai animátoroknak.

Minden 30 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés olyan pedagógus kollégák számára ajánlott, akik szívesen dolgoznak a drámapedagógia szellemiségében, örömmel ismerkednek annak módszereivel, technikáival, játékformáival. A képzések tematikus jellegük szerint összefüggő napokban (szakmai tábor) és több időpontos (3 napos) képzés keretén belül zajlanak.

 

 

A webináriumon kívül a továbbképzések mindegyike igazoló oklevél formájában érvényesíti a kreditgyűjtés miatt szükséges pontokat. A néhány órás továbbképzések, illetve az akkreditált nem pedagógus tanfolyamok ugyanúgy beszámíthatóak a szükséges 120 ponton belüli, maximum 30 pontos (egyéb önképzési) feltételbe.

A képzések típusaira kattintva bővebb leírások és aktuális hirdetési időpontok olvashatóak: