MESE  A PAGONYBAN 

a Kecskeméti Pagony Könyvesbolt

Ez a mesés program kifejezetten gyermekeknek szól, mégpedig a 2-3-4-5 éves korosztálynak. Vannak szombat délutánok, amikor mesemondóink betelepednek a Kecskeméti Pagony Könyvesboltba, és mesés környezetben szólaltatják meg interaktívan a különböző meséket. Vagyis, aki eljön mesét hallgatni, részese is lehet a mesének…ha szeretne.

A különböző naptári időpontokban mindig más és más mese hangzik el. Mondjuk a mesét, játszunk a mesével, énekelünk, verselünk és mondókázunk közben.  Életre keltjük a szereplőket, kialakítjuk a helyszíneket.

A helyiség befogadóképessége miatt (15 fő) az alkalmakra mindig az adott időpontnál megadott linken keresztül lehet regisztrálniDe aki csak arra téved, mert éppen arra vitte a lába, a nyuszis motorja, a háromkerekűje vagy a támasztó kerekes bicaja, és épp mesét hallgatni van kedve, őt is örömmel látjuk a mesében.  Ezek az időpontok láthatóak a Kecskeméti Pagony FB oldalán, a Mese, mese, játék FB oldalán, és itt, ezen a felületen.

A meseprogram egyszeri részvételi díja: 500 Ft/gyermek (kísérőknek ingyenes a részvétel)
A meseprogram bérlete: 1500 Ft/gyermek (ez négy mesét jelent,  amit 2 hónapon belül kell lelátogatni)- díszes kártyaként ajándékba is adható 😉
Regisztráció/bejelentkezés itt (jegyvásárlás a helyszínen): …

Kedves Szülők, kedves Családtagok,
ha mindig szeretnétek tudni, hogy mikor van mese, és nem akartok lemaradni erről a klassz matiné programról, látogassátok gyakran a Facebook oldalunkat
ITT
és értesüljetek a közelgő eseményekről
vagy
iratkozzatok fel ITT a szülői hírlevélre,
és minden (m)eseményről értesítést kaptok.


MESÉK A PAGONYBAN

– a matinék időpontjai csökkenő sorrendben olvashatóak,
görgess lejjebb az időpontokért –


2019.12.21. (szombat) 15.30 óra – MIÓTA VAN CSILLAG A KARÁCSONYFÁK CSÚCSÁN? (Mentovics Éva meséje)
(2–8 éves gyermekek részére)

Ti tudjátok,  hogy miért van a karácsonyfán csillag? Miért van decemberben is olyan csodálatos csillaghullás? Mi a története az ünnepkor gyöngyöző csillagfüzérnek?
Ha nem, akkor gyertek a Pagonyba, mert erről szól az a mese, aminek kedves történetét közösen játsszuk és meséljük el. Lesz csillaghullás is! 😉 Gyertek, várjuk együtt az ünnepet az arany vasárnap előtti szombaton! Várunk Benneteket. 

Regisztráció/bejelentkezés                                                                           


2019.12.07. (szombat) 16 óra – VISSZAJÖTT A RÉPA
(2-3-4-5 éves gyermekek részére)

Egy kedves mese arról, hogy hogyan lepte meg nyuszi a barátait éléskamrája legédesebb répájával, illetve hogy ők hogyan adták át egymásnak a kedves ajándékot, míg végül visszajutott nyuszihoz az ajándék. Ti szoktatok ajándékot adni másoknak? Gyertek, ajándékozzuk meg egymást egy mesével, egy játékkal.

Regisztráció/bejelentkezés


2019.11.23. (szombat) 16 óra  – A FALÁNK TYÚKOCSKA
(2-3-4-5 éves gyermekek részére)

Tyúkocska rajong a cukros kalácsért.  Megígéri  ugyan az éhes kandúr macskának, hogy az életéért cserébe hagy neki belőle – mégis egy szuszra felfalja az egészet. Mit tehet, rafináltan megpróbálja kicselezni a mérges macskát.  Sikerül vajon túljárnia a kandúr eszén? Kiderül a végén. Gyertek,  hallgassátok meg  a mesét.

Regisztráció/bejelentkezés                                                                           képgaléria


2019.11.09. (szombat) 16 óra  – NYAKIGLÁB, CSUPAHÁJ MEG MÁLÉSZÁJ
(5-6-7-8 éves gyermekek részére)

Vidám és játékos mese a három testvérről, akik elindultak szerencsét próbálni. Először pórul jártak, de végül szorgalmukért megkapták a jutalmat.
Közös játékos mesélés a résztvevőkkel,  vidám percek a terülj asztalkával és az aranyat tüsszentő csacsival.

Regisztráció/bejelentkezés


2019.10. 11. (péntek) 16.30 óra  – A KISKAKAS GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA
(2-3-4-5 éves gyermekek részére)

Vidám és játékos mese a bátor kis kakasról, aki nemet mondott a török császárnak is, hogy visszaszerezze a gyémánt félkrajcárt a gazdasszonyának.
Erről szól az a mese-játék, amelyben a gyerekek nem csak hallgatói a mesének, hanem résztvevői is.

Regisztráció/bejelentkezés


2019.09.23. (szombat) 16 óra  – KACOR KIRÁLY 
(4-5-6 éves gyermekek részére)

Mi történik azzal a házi cicával, aki a rengeteg erdőben sem fél a többi állattól? Hogyan válik kis urasággá egy kis házi kedvenc? Erről szól az a mese-játék, amelyben a gyerekek nem csak hallgatói a mesének, hanem résztvevői is.

Regisztráció/bejelentkezés