.

2020. augusztus 29.

..

Nevelj, taníts, formálj mesével és játékkal!

drámás szemléletű szakmai nap

Legyél személyes résztvevő!  Gyere Te is!

A MESE és JÁTÉK szakmai nap a drámapedagógia iránt érdeklődő óvodapedagógusoknak és alsó tagozat első, második osztályában tanító pedagógusoknak szervezett szakmai műhely. Olyan közösségi nap, ahol szakértő előadók, tapasztalt műhelyfoglalkozás vezetők segítenek más-más szemszögből rápillantani a drámapedagógia módszertanára, gyakorlatára. A MESE és JÁTÉK olyan játékélményt, meseélményt és munkaélményt ad, amely hónapokig tartó lendületet és ötletet ad a résztvevőknek.

A tavalyi évben volt az első MESE és JÁTÉK szakmai nap.
A felismerés, az újrateremtés és a feltöltődés napja volt.

Ebben az évben újra

találkozunk!

Milyen hasznos témával és programmal várunk benneteket?

A MOTTÓ

hónapról hónapra,
meséről mesére,
játékról játékra

 Tervezd meg a 2020/2021-es nevelési évedet velünk könnyedén! –

Kinek mit tartogat ez a nap?

óvodapedagógusok

Az új nevelési év indítása mindig kihívás. Főleg, ha nem tudod, hogy milyen formában kell majd dolgoznod a gyerekekkel: ONline vagy OFFline. A dráma ötletet és kreatív megoldásokat tud adni, hogy változatos maradj és egyre izgalmasabb megoldásokkal segítsd a megértést.
Ezen a napon nemcsak a fejlesztő és alkotó módszereket, technikákat ismered meg, hanem azok pszichés hátterét, amellyel a gyerekeknek, családoknak, magadnak egyaránt tudsz segíteni a gyarapodásban.
Ez a nap ehhez nyújt segítséget: tervezz, oktass, nevelj játékosan és mesésen a művészetpedagógia eszközeivel.


friss diplomások

Ez a nap átlendít a bizonytalanság érzésen, a tépelődésen, hogy hogyan indulj neki a szeptembernek.
A munkahelyen minden újdonságként ér majd, és kell néhány biztos pont, hogy határozottan állj ki a gyerekek, a szülők, a kollégák elé.
Ezen a napon csupa inspiráló és bátorító dologgal találkozol. Erősíteni tudod magad, és meggyőződhetsz arról, hogy a dráma világa mennyi színt tud majd adni a munkádnak, a személyiségednek, a tudásodnak.
A pszichológia minden színtéren jelen lesz a szakmai életedben, a fejlesztés, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás pedig mindennapos mozzanatként ad majd feladatokat számodra. Mesét minden nap használsz majd. Minden, amivel ezen a napon találkozol felbukkan majd az óvodában.

leendő pedagógusok,
gyermekcsoport vezetők

Az önképzés ott kezdődik, hogy feltámad az igény bennünk, hogy erről vagy arról a témáról többet szeretnénk tudni.
Ezen a napon olyan módszereket és speciális háttér információkat ismerhet meg minden leendő kolléga, amelyek a gyermekekhez vezető utakat, a váratlan szituációkban a megoldást jelentik. Akár a pszichológia, akár az anyanyelv-pedagógia, akár a drámapedagógia világát nézzük, ezek megismerése egyben az óvodás korosztály sajátosságainak megértését is jelentik. Ezen a napon felismerhetővé válik a tanult kurzusok összefonódása, és konkrétan felfedezhető lesz a módszerek szisztematikus és hatékony összekapcsolása.

Előadók és műhelyvezetők,
akik végigvezetnek a szakmai nap gondolatébresztő állomásain:

Demeter Lázár Katalin

Óvodapedagógus, fejlesztő-, tehetségfejlesztő-, drámapedagógus. A Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat aktív dolgozója – szakértői bizottsági munkát/vizsgálatokat, fejlesztést-tehetséggondozást végez (drámapedagógiai elemekkel kiegészítve) – kiscsoportos formában, többféle korosztállyal. Hétvégén Budapesten az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesületben 6-9 évesekkel foglalkozik nyelv-dráma-kommunikáció témában. Az ELTE-n korábban tehetségfejlesztő szakon gyakorlati előadásokat tartott. Tehetségfejlesztés – dráma – kreativitás témában felkérésre interaktív előadásokat tart gyakorló óvodapedagógusoknak, iskolaérettséggel/fejlesztéssel/fejlesztési területekkel kapcsolatos előadást pedagógusoknak, érdeklődő szülőknek.
A Játszótárs, Játszótárs 2, Tanulótárs 1-2. osztályosoknak, Tanulótárs 3-4. osztályosoknak, Nyelv és kommunikációs füzet, az Iskolaérettség című könyvek és kiadványok szerzője.

.

Kerekes Valéria

Mestertanár, egyetemi oktató, mese-és játékkutató, drámapedagógus. Az ELTE Tanító-és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékének tanára, ahol játékpszichológia és pedagógia szemináriumokat és előadásokat tart, gyakorlatot vezet főként óvodapedagógus és csecsemő-és kisgyermeknevelő szakos hallgatóknak, továbbá a Játékmentor szakirányú képzés vezetője. Vendégoktató az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon, illetve az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Fejlesztőpedagógus szakirányú képzésben. Közel tizenöt éve végez mese-és játékkutatásokat. A Mesét Másként módszer kidolgozója. Az egyetemi oktatói munka mellett számos képzést és tréninget tart a mese és a játék különböző kapcsolódási pontjainak témakörében.
A mesepszichológia a gyakorlatban című könyv társszerzője, a Művészetek, mesterségek 1-2. tankönyvek drámapedagógiai részének szerzője, továbbá közel ötven magyar és idegen nyelvű drámapedagógia, a mese és játék, integráció-és inkluzió témakörben írt cikk, tanulmány, könyvfejezet szerzője és/vagy társszerzője.

.

Fehér Éva

Óvodapedagógus, tanító, színháztörténész, nyelvész. Drámapedagógus, egyetemi oktató Kecskeméten. A művészeti arculatú óvodákban és a gyakorló intézményekben anyanyelv-pedagógusként nyújt segítséget.  Drámapedagógiai érintettségét hallgatóként szerezte, azóta szövi be életét ez a szakterület. Szakmai programok írójaként működik együtt a helyi bábszínházzal, színházzal, általános iskolákkal, óvodákkal. Korábban a SZIÉTA Művészeti Egyesület elnöke és szakmai vezetője volt. Céljai között elsősorban az új dolgok kipróbálása, a járatlan utak kitaposása és a felüdülést nyújtó szakmai munka támogatása áll. A dramatikus interaktív mesélés és történetmondás módszerének kezdeményezője, és a Mese Mese Játék program tulajdonosa.
A Szerepjáték, mese-játék című módszertankönyv szerzője, szakanyagai és gyűjteményes kötetei főleg módszerbemutató gyakorlatorientált kiadványok.

Ferenczyné Kerekes Edit

Óvodapedagógus, drámapedagógus, intézményvezető. A Meseprojekt pedagógiai program tulajdonosa. 16 év óvodai gyakorlatvezetéssel, 10 éves anyanyelv módszertani óraadói múlttal, 15 éves vezetői gyakorlattal rendelkezik. Főtanácsosként, jelenleg az Angyalkert Magán Óvoda vezetője.
Országos listán szereplő szaktanácsadó, aki mérés – értékelés és intézményfejlesztés területen dolgozik. 2 jó gyakorlatot tudhat magáénak, amely által óvodája referencia intézménnyé és kiválóra akkreditált tehetségponttá minősült. Munkája összekapcsolódik a Délaföldi Referencia Intézmények fejlesztő műhelyének vezetésével, a Hírös Óvodák fejlesztésének projektmenedzseri munkájával. Jelenleg  a DAOP infrastruktúra fejlesztés szakmai vezetője, innovátor mesterpedagógus és coach.
Művészeti beállítottságú óvodák vezetőjeként munkájának szerves része volt, és jelenleg is az, a mese és a drámapedagógia.

Szatmáriné Márton Tímea

Óvodapedagógus, angol szakos tanító, drámapedagógus. 2009 óta dolgozik gyakorlatvezető óvodapedagógusként Kecskeméten. A drámapedagógia világába 2009-ben merült el, és azóta is annak szerelmese.  A Magyar Gyermekkultúra Módszertani Központ dráma kabinet tagjaként módszertani bemutatókat tart főiskolai hallgatóknak. A dramatikus interaktív mesélés és történetmondás módszerének ’társ alkotójaként ’ bemutató foglalkozásokon, workshopokon, előadásokon népszerűsíti ezt az újszerű mesélési technikát.
A Szerepjáték, mese-játék című módszertankönyv szerzője, a Mese Mese Játék program tulajdonosa.

Indítsd el a videót, és nézd meg a helyszínt, hallgasd meg a program rövid bemutatkozását.
Egy nap, ahol minden érted és a Te fejlődésedért van!

A MESE és JÁTÉK 2020
szakmai nap programja

Jegyek és belépők a MESE és JÁTÉK 2020 rendezvényre

Ebben az évben is 4-féle jegytípus közül választhatsz.

A jegyek a részvételen túl különböző tartalmakat hordoznak, az árak eszerint változnak.

A belépők különböző lehetőségeket rejtenek a drámapedagógia játékos mesés megismerésére.

Válaszd a Neked legmegfelelőbbet! 

belépők személyes részvétellel

Minden jegy mellé egy kuponfüzet jár!

ott szeretnék lenni, REGISZTRÁLOK

Kiállítók a rendezvény napján:

A rendezvény résztvevői helyben is mesés dolgokat kapnak:

  • 10%-os napi vásárlási kedvezmény a kiállítók standjánál
  • ajándék Mese Mese Játék digitális szakmai anyagok (2000 – 4000 Ft értékben)
  • nap végi ajándéksorsolás
    (drámás képzések)

Kihagyhatatlan alkalom!

Nem tudsz személyesen ott lenni a rendezvényen, pedig nagyon szeretnél?

SEGÍTÜNK MEGOLDANI!

Válassz videójegyet!

Mit jelent a videójegy?
A nap minden programjáról profi felvétel készül. Aki nem tud személyesen
eljönni a szakmai napra, annak ebben a formában van lehetősége rá, hogy ne maradjon le
a MESE és JÁTÉK 2020 rendezvény kiváló előadóinak bemutatójáról
és a műhelyfoglalkozások eseményeiről.
A felvételek korlátlan ideig megtekinthetőek.

3-féle videójegyet állítottunk össze.

részvétel videójeggyel

A VIDEÓJEGYEK 2020. szeptember 14-ig még kaphatóak!

kérek egy videójegyet, REGISZTRÁLOK

A jegyek mellé járó izgalmas tartalmak, kiegészítők:

A MESE és JÁTÉK 2020 szakmai nap kiadványa

Ebben a kötetben gyűjtöttük össze a drámapedagógia orientáltságú szakmai nap minden előadójának és műhelyvezetőjének elhangzott anyagát. Az írások az ismertetett témák bővített változatai, olyan magyarázó jellegű cikkek, amelyek nagy segítséget tudnak nyújtani a drámapedagógiai szemléletű óvodai tervező munkában.
A kötet törekszik bemutatni a drámajátékok használatát a képességfejlesztésben, a mesék pszichológiai hátterének tudatos használatával járó előnyöket, és a dramatikus játékkal megfűszerezett mesebemutatási módszer fokozatos bevezetésének lehetőségét, és a mesék köré épülő projekt szemléletet.  


A MESE és JÁTÉK 2020 szakmai nap jegyei mellé járó minitréningek


Kövesd az eseményt a Facebook-on!

(kattints a lufira)

Illeszd be az eseményt a Google naptáradba!

(kattints a Google Calendariumra)

ott szeretnék lenni, REGISZTRÁLOK

Várunk!