Mátyás király meséi- drámajátékos foglalkozások e-book

2500 Ft

Mátyás király meséi

játékos mesélés módszertani segédanyaggal
(drámapedagógia módszertanával kibővített kötet nem csak óvodapedagógusoknak)
Szerző: Fehér Éva
Kiadó: Mese Mese Játék E-Könyvek
Kiadás éve: 2020
Nyelv: magyar
Oldalszám: 31
Méret: A4
Formátum: pdf
ISBN 978-615-00-7124-4

 

Cikkszám: MATY01 Kategória:

Leírás

A Mátyás király meséi című e-könyv a kisgyermekeknek szóló, televízióból is jól ismert Mátyás mondák, mesék, legendák történetei közül dolgoz fel néhányat. A játékos mesefoglalkozások  a drámapedagógia játékformáit és annak módszereit alkalmazzák.

Az 5 különböző játékos mesefoglalkozás részletes és követhető bemutatása jó támpont a foglalkozásvezetők számára. A tervszerű leírások alapján a közös játékok egy az egyben  kivitelezhetőek, de kiindulási alapként is jó szolgálatot tesznek a kollégák önálló felkészülésében.
Az óvodás és kisiskolás korosztály számára elkészített foglalkozások nem csak pedagógusoknak szólnak. Bárki, aki 3-10 éves gyermekek számára szervez tematizált programokat vagy táborokat, egyaránt csemegének tekintheti ezt a kötetet.

A könyv első felében a foglalkozások tartalmi és módszertani részéhez kapcsolódó elméleti összefoglaló  olvasható. Ezek a fejezetek segítenek eligazodni az anyanyelv-pedagógia,  a drámapedagógia, illetve a  gyermekirodalom  világában.

A kiadványhoz ajándékként jár egy 5 részes minitréning, amelyben a könyv szerzője támpontokat és segítséget ad a Mátyás mesék, a drámajátékok, és a játékos mesefoglalkozások összeállításával kapcsolatban. (a minitréning önmagában nem igényelhető, az a könyv digitális kiegészítő anyaga)

Jó szórakozást,
jó munkát,
és sikeres meséléseket kívánunk!